Levend Monopoly

Direct contact? 0314-741741

Hilversum

Het gezelligste bordspel nu levensecht in de stad! Van pion tot vastgoedmagnaat: gewoon op straat!
 
Doel van het spel – de naam zegt het al - is een monopoly te vormen. Koop zoveel mogelijk straten en laat je mede spelers dokken! Maar daarmee ben je er nog niet. Als ware vastgoedmagnaat ga je deals sluiten met je tegenspelers. 
 
Gewapend met een mobiele telefoon verzamelt jouw team zoveel mogelijk straten of delen hiervan. Hierbij is van het belang dat je de huizen in bezit krijgt die de meeste huur opbrengen. Maar hiervoor moet wel eerst een opdracht goed uitgevoerd worden. En sneller dan de andere teams als deze hetzelfde huis op het oog hebben. Na elke opdracht moet het team een kanskaart nemen die goed of slecht kan uitpakken.
 
Wanneer een team bankroet is, kan het eenmalig bij de bank een kleine lening afsluiten tegen een woekerrente. Dit is echter een laatste redmiddel. Tijdens het spel zorgen salarisopdrachten - mits goed uitgevoerd - of verkoop van huizen weer voor wat extra geld op de bankrekening.
Als bonus kunnen de teams nog extra monopolygeld verdienen door het goed uitvoeren van  premieopdrachten, waarbij ze de andere teams te sluw af moeten zijn. Slechts het beste team maakt hier aanspraak op. Welk team manoeuvreert zich in de beste onderhandelingspositie en wordt de rijkste van de stad?
 
 

Event eigenschappen

Levend Monopoly
Direct een offerte aanvragen!
  • Vanaf 6 personen
  • Kleinere groepen mogelijk op aanvraag
  • Ongeveer 3 uur
  • Vanaf € 33,- incl. BTW per persoon
  • Op 1 locaties mogelijk Bekijk locaties
Hilversum

Hilversum

Hilversum is de belangrijkste plaats in de landstreek het Gooi. Hilversum huisvest veel landelijke omroepbedrijven en wordt ook wel aangeduid als de 'mediastad'.

Terwijl in 's-Graveland zich al rijke Amsterdammers vestigden in de 17e eeuw, gebeurde dat in Hilversum pas na de aansluiting op het spoorwegnet in 1874. In 1882 werd de aanleg van een stoomtram naar Laren, Naarden, Muiden en Amsterdam voltooid, die de naam de Gooise Moordenaar kreeg, vanwege een aantal dodelijke ongevallen. Deze tram liep tot 1947. De spoorweg trok onder meer de rijke families Brenninkmeijer (eigenaren van C&A), en de aan hen verwante Gockels. Een andere bekende familie in Hilversum waren de Wortelboeren. Mede door deze families kreeg Hilversum langzamerhand een overwegend katholiek signatuur. Dat leidde tot de bouw van de grote neogotische Sint-Vituskerk voor 1800 mensen, ontworpen door P.J.H. Cuypers, in 1892. Na de komst van de spoorweg groeide Hilversum heel snel, aanvankelijk door de groei van de textielsector (weverijen en aanverwante bedrijven) en de vestiging van tapijtfabrieken (waarvan uiteindelijk de Veneta overbleef). In 1918 startte de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek en daarna begonnen ook de experimentele radio-uitzendingen. Daarop volgde de vestiging van omroepen van alle gezindten, na de Tweede Wereldoorlog gevolgd door de televisie. Sinds het verdwijnen van de grotere industrie is de mediasector de grootste werkgever van Hilversum.


Offerte aanvragen

personen

Waar is 'Levend Monopoly' in Hilversum mogelijk?